Hoe kom je erachter wie je bent en wat je wilt?

Je ware zelf

De grootste reis die je maakt in het leven, zou ik zeggen, is de ontdekking naar jezelf. Wie ben ik en wat wil ik? Belangrijke vragen waarop je in de eerste instantie misschien zou zeggen, maar dat weet je toch wel? Vaak is dat alleen niet het geval. We worden beïnvloed door onze ouders, opvoeding, educatie en omgeving, in hokjes gestopt. Hoe uitdagend is het dan om je ware zelf te vinden?

De Reis

Voor mij was het een reis van heel beïnvloedbaar zijn, bevestiging willen van mijn omgeving, goed genoeg gevonden willen worden en daarna volledig onafhankelijk door het leven willen gaan. De grootste factor hierin is vaak je jeugd, dat was bij mij ook het geval. De bevestiging heb ik gemist in mijn opgroeien en wilde ik maar al te graag ‘buiten de deur’ halen, pleasen om aardig gevonden te worden, hard werken, goede banen krijgen, mijzelf veel ontwikkelen en mijn eigen bedrijf opzetten, de hele shebang. Ik wilde laten zien dat ik WEL goed genoeg was naar mijn ouders toe en ben in de ratrace van het bevestigende leven terecht gekomen. Dat is niet echt vanuit jezelf leven, maar dat is leven vanuit angst ben ik achter gekomen. Als je dieper kijkt naar alle negatieve emoties en zelfbescherming mechanismen kom je eigenlijk altijd uit op angst, alleen heb je dat op dat moment niet door. Je legt als het ware een ‘beschermlaag’ over de pijn die je kent uit je jeugd en niet nog een keer wilt ervaren. Zo bouwen we een persoon die bestaat uit verschillende bescherm lagen en eigenlijk gaan we daardoor steeds verder van onze ware ik af staan.

Inzicht

Vaak gebeurd er iets in je leven waardoor je ineens een inzicht krijgt en dan inziet dat je eigenlijk helemaal niet happy bent. Alles is goed volgens het plaatje, maar er mist nog iets. Dat ben je zelf. Leef ik vanuit mijn hart, mijn passie of heb ik veel dingen gedaan ter bevestiging, leven vanuit angst? Het laatste was bij mij het geval. Ik ben er wel ver mee gekomen, maar het heeft mij niet het geluk gebracht waar ik op hoopte.

Toen ben ik weer op onderzoek uitgegaan. Waar word ik nu echt blij van? Wat kan ik uren doen dat ik zelfs de tijd vergeet? Wat is mijn doel? Ik heb ontzettend veel boeken gelezen over jezelf ‘herontdekken’, je passie leven, leven vanuit je ziel, verschillende coaching gekregen,  zelf ook een vitaliteitscoaching opleiding gaan doen en ook nu zit ik in een opleiding over zelfontwikkeling. Alle inzichten die ik heb verkregen en het geluk dat ik eruit heb gehaald wilde ik kunnen delen met anderen. Als het mij en mijn omgeving zo geholpen heeft, kan het nog veel meer mensen helpen. En bedenk maar eens, een keuze die je maakt uit angst of uit vertrouwen/ liefde, welke zal beter voor je uitpakken?

To do

  • Check in bij jezelf, bij je hart en stel de juiste vragen. Sommige vinden dit prettig om te doen via meditatie, visualisatie of een hart- brein alignment. Probeer zelf uit wat jij fijn vindt en wat voor jou werkt.
  • Probeer stil te staan voor je een keuze moet maken en stel jezelf de vraag; maak ik deze keuze uit angst of uit liefde? De kunst van het leven is om niet te acteren uit angst maar om te acteren uit liefde.

Je creëert eerst in je hoofd, daarna in de wereld. Laat dat een bewuste creatie zijn.

 

yoga

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie ben ik?

Geef een reactie